Et lille forårs/sommer indlæg.

Skrevet af Melise Fonclara Madsen

Foråret har for alvor landet i Danmark, og den har bragt solen og dens varmende stråler med sig. Det er en skøn og solrig tid vi går i møde, og derfor er det enormt vigtigt at tilpasse sin hudplejerutine. Det har været en lang og kølig vinter, men sommeren er allerede lige om hjørnet. Nu hvor årstiden nærmer sig de varmeste måneder, vil huden typisk have nogle helt andre behov. Det kan f.eks. være at huden ikke har behov for en tyk og næringsfuld creme, men derimod en let og fugtgivende gel? Det er selvfølgelig meget individuelt hvad huden har behov for når vejret bliver lunere, men noget er i hvert fald ens for alle: solcreme og fugt!

Der er kommet så mange fine forårsnyheder her på Surisuri, heriblandt mineralske solcremer og lette fugtgivende ansigtsmists og ansigtsmasker. I har måske stødt på flere forskellige solfiltre, og at de hver især har deres fordele og ulemper. Der skelnes typisk imellem de mineralske og kemiske solfiltre, og den ene kategori er ikke nødvendigvis bedre end den anden.

Mineralske solcremer

Disse solcremer indeholder typisk mineralske filtre såsom zinc oxide og titanium dioxide. Disse to filtre er som sagt naturlige mineraler og når de kombineres, vil de beskytte dig imod UVA- og UVB-stråler ved at reflektere strålerne væk fra huden. En solcreme der indeholder mineralske solfiltre vil derfor virke øjeblikkeligt, samt er de mere skånsomme over for sensitiv hud, da huden netop ikke absorberer filtrene. Ulempen er dog, at det er typisk disse mineralske solfiltre der afgiver det genkendelige hvide skær, som vi kender fra de fleste vestlige solcreme. I Syd Korea er de til gengæld på forkant med udviklingen af mineralske solcreme, hvilket betyder bedre formularer med minimum hvidt skær. Surisuri har længe haft solcremer med kemiske solfiltre, men de dejlige forårsnyheder har bragt to mineralske solcremer:

Some By Mi True Cica Mineral 100 Calming Suncream SPF50+ PA++++

Denne solcreme benytter zinkoxid og titanium dioxid, og har en helt fantastisk solbeskyttelse på SPF50+. Den indeholder samtidig et nærende grønt kompleks der består af centella asiatica, tea tree og koreansk bynke. Some By Mi anbefaler denne solcreme til urene og fedtede hudtyper der både ønsker høj solbeskyttelse, balance i talgproduktionen og plejende ingredienser til eventuelle urenheder.

– A’PIEU Madecassoside Sun Cream SPF39 PA++

Denne solcreme bruger ligeledes zinkoxid og titanium dioxid, og har lidt mindre solbeskyttelse i forhold til Some By Mi, men har dog stadig en god beskyttelse på SPF39. Den indeholder store koncentrationer af den nærende plante centella asiatica, der er rig på fugt og næring. Denne solcreme er god til normal og kombineret hud, der ønsker en let fugtende solcreme der ikke fedter eller afgiver et åbenlyst hvidt skær.

Kemiske solfiltre

Det lyder næsten farligt, når man siger noget er kemisk, men det er det ikke i dette tilfælde. Der er en lang række kemiske solfiltre, så dem vil jeg ikke remse op. Deres fællesegenskab er dog, at de absorbere UV-strålerne og afleder dem i stedet for at reflektere dem. Disse kemiske filtre har ofte en bedre solbeskyttelse end de mineralske filtre, da de bliver absorberet af huden, men de har derimod også en større chance for at skabe hudirritation. En anden fordel ved disse filtre er, at de afgiver absolut intet hvidt skær. Dette er en af de hyppigste grunde til, at mange er så glade for kemiske solfiltre. Formularerne føles nøjagtig som endnu en let fugtgivende creme der hurtigt absorberes, og så sikrer man den høje solbeskyttelse uden den typiske solcremes fornemmelse. Disse filtre skal derimod anvendes 20 minutter inden soleksponering, da huden skal have tid til at absorbere dem. Der er på nuværende tidspunkt tre forskellige kemiske solcremer fra Benton, Neogen og COSRX i sortimentet, og de kan findes under kategorien: ansigtssolcreme. De er alle fugtgivende og afgiver absolut intet hvidt skær, men har forskellige aktive hudplejende ingredienser, som jeg varmt kan anbefale at læse mere om på de enkeltes beskrivelser.

Glem ej fugten i sommervarmen!

Fugt er selvfølgelig et kæmpe nøgleord indenfor hudpleje, og især indenfor koreansk hudpleje. Fugt er vigtigt året rundt, også selvom man synes det er overflødigt i de rigtig varme måneder. Det er super vigtigt at tilføre sin hud fugt fordi dine hudlag er stærkt afhængig af en ordentlig fugtbalance for at kunne udøve optimal beskyttelse af huden. Dette betyder, at din hud holder sig ung og spændstig i længere tid, og at urenheder ikke får lov til at gro.

Jeg har nævnt at forskellige hudtyper har forskellige behov hvad angår fugt, men heldigvis findes der både ’’let’’ og ’’intens’’ fugt, og afhængig af hvor meget produkt du benytter, kan du også selv bestemme hvor meget fugt din hud skal have. Fedtet hudtyper har typisk ikke brug for intens fugtgivende produkter i sommermånederne, da huden i forvejen overproducer olier. Det betyder dog ikke, at man skal undgå helt at anvende fugtgivende produkter, men derimod nogle lidt lettere produkter såsom en ansigtsmist, hvor man selv kan bestemme om man skal have et enkelt fugtende lag eller flere, og derfor er en ansigtsmist velegnet til alle hudtyper. Surisuri har et bredt sortiment af ansigtsmists, men en forårsnyhed der fortjener et spotlight er helt klart denne mist:

COSRX Cooling Aqua Facial Mist

Denne ansigtsmist er fyldt med grønne planteekstrakter såsom aloe vera og centella asiatica, der effekt lindrer og reparere huden, og så har den en nedkølende effekt, der gør den perfekt til både når solen er på sit højeste og når den er gået ned igen. Dens fine kompakte størrelse gør den også meget rejsevenlig, da den er nem at have med i tasken.

Udover denne fantastiske nyhed, så er der endnu et produkt der fortjener at blive nævnt:

COSRX Hydrogel Very Simple Pack

Denne runde bøtte indeholder disse hydrogel masker der er gennemvædet i en intens fugtgivende essens bestående af centella asiatica, ceramider og hyaluronsyre. Maskerne er store og ovale, og passer til større områder såsom kinderne og panden. De kan varmt anbefales at opbevares i køleskabet og påføres efter en lang og solrig dag, så hudens fugtniveau er i balance igen og den er i stand til at reparere huden efter en lang dag.

En sidste nyhed der lige er landet på Surisuri er faktisk noget til kroppen, og den del må man heller ej glemme. Jeg er personligt ikke særlig god til at huske at pleje min krop lige så meget som jeg plejer mit ansigt, og det er fordi de fleste lotions til kroppen er for fede og klistrede, og så går det automatisk lidt i glemmebogen. Det er derfor helt fantastisk at der nu er en koreansk lotion til kroppen fra selveste Benton:

Benton Shea Butter and Coconut Body Lotion

Denne lotion ser ikke bare elegant og luksuriøs ud – den indeholder nemlig også rene luksus ingredienser såsom sheasmør, kokosolie og hyaluronsyre. Det kan godt lyde som en heftig formular, men dens kombination med hyaluronsyren, gør denne lotion let, men utrolig fugtgivende. Den trænger hurtigt ned i huden og efterlader kun en diskret og sund glød. Udover dét, så indeholder den ingen parfume, men den har en mild kokosduft som kommer naturligt fra kokosolien. Det er en sand sommer must-have!

Jeg håber at dette indlæg har fået afklaret noget mystik ang. solcremer og deres solfiltre, og ellers findes der absolut ikke nogen dumme spørgsmål. I er som altid rigtig velkomne til at spørge løs til både solcremerne, de introducerede nyheder eller det helt tredje.

Tak fordi at I læste med.

Kærlig hilsen
Maja Kim