Blogindlæg

Et lille forårs/sommerindlæg

Skrevet af Melise Fonclara Madsen Foråret har for alvor landet i Danmark, og den har […]

Skrevet af Melise Fonclara Madsen

Foråret har for alvor landet i Danmark, og den har bragt solen og dens varmende stråler med sig. Det er en skøn og solrig tid vi går i møde, og derfor er det enormt vigtigt at tilpasse sin hudplejerutine. Det har været en lang og kølig vinter, men sommeren er allerede lige om hjørnet. Nu hvor årstiden nærmer sig de varmeste måneder, vil huden typisk have nogle helt andre behov. Det kan f.eks. være at huden ikke har behov for en tyk og næringsfuld creme, men derimod en let og fugtgivende gel? Det er selvfølgelig meget individuelt hvad huden har behov for når vejret bliver lunere, men noget er i hvert fald ens for alle: solcreme og fugt!

Der er kommet så mange fine forårsnyheder her på surisuri, heriblandt mineralske solcremer, lette fugtgivende ansigtsmists og ansigtsmasker. I har måske stødt på flere forskellige solfiltre, og at de hver især har deres fordele og ulemper. Der skelnes typisk imellem de mineralske og kemiske solfiltre, og den ene kategori er ikke nødvendigvis bedre end den anden.

Mineralske solcremer

Disse solcremer indeholder typisk mineralske filtre såsom zinc oxide og titanium dioxide. Disse to filtre er som sagt naturlige mineraler og når de kombineres, vil de beskytte dig imod UVA- og UVB-stråler ved at reflektere strålerne væk fra huden. En solcreme der indeholder mineralske solfiltre vil derfor virke øjeblikkeligt, samt er de mere skånsomme over for sensitiv hud, da huden netop ikke absorberer filtrene. Ulempen er dog, at det er typisk disse mineralske solfiltre der afgiver det genkendelige hvide skær, som vi kender fra de fleste vestlige solcreme. I Syd Korea er de til gengæld på forkant med udviklingen af mineralske solcreme, hvilket betyder bedre formularer med minimum hvidt skær. Surisuri har længe haft solcremer med kemiske solfiltre, men de dejlige forårsnyheder har bragt to mineralske solcremer:

Cosrx Shield Fit All Green Comfort Sun SPF50+ PA++++

Er du træt af klistrende solcremer, der efterlader hvide plamager? Så skal du have fingrene i denne bredspektret solcreme med 100% mineralske filtre. Solcremen er ultralet,og gør hverken huden hvid eller fedtet, men efterlader huden dejlig blød og med en mat finish.

Med en SPF på 50+ får din hud en optimal beskyttelse mod solens farlige UVA og UVB stråler. Udover dens beskyttende effekt, indeholder solcremen også kamille og koreansk malurt, der har beroligende egenskaber og dulmer rødme samt irritation.

Benton Papaya-D Sun Cream SPF38 / PA+++

En mild, let, fugtgivende økologisk solcreme, med papaya. Papaya er rig på vitaminer, mineraler, og hjælper med at holde huden frisk og fugtet. Denne solcreme har både fysiske og kemiske filtrer og er perfekt til dig som ønsker en solcreme der ikke klistrer og efterlader en minimal hvid overflade, som nemt kan duppes væk. Indeholder ligeledes både UVA og UVB. Solcremen er Faktor 38/PA+++.

Mizon Cicaluronic Non-Nano Sunblock SPF50+PA+++

En hypoallergen og bredspektret solcreme med SPF 50 helt uden nanopartikler! Det perfekte valg til dig, som ønsker en solcreme med fysiske/mineralske filtre, som udelukkende sidder på hudens overflade. Non-Nano partiklerne er store nok til ikke at trænge ned i huden, hvor der normalt sker en kemisk reaktion, for at beskytte mod UV-stråler. Cicaluronic Non-Nano Sunblock beskytter huden fra overfladen, som gør solcremen mere mild og skånsom – særligt til sensitive hudtyper.

Kemiske solfiltre

Det lyder næsten farligt, når man siger noget er kemisk, men det er det ikke i dette tilfælde. Der er en lang række kemiske solfiltre, så dem vil jeg ikke remse op. Deres fællesegenskab er dog, at de absorbere UV-strålerne og afleder dem i stedet for at reflektere dem. Disse kemiske filtre har ofte en bedre solbeskyttelse end de mineralske filtre, da de bliver absorberet af huden, men de har derimod også en større chance for at skabe hudirritation. En anden fordel ved disse filtre er, at de afgiver absolut intet hvidt skær. Dette er en af de hyppigste grunde til, at mange er så glade for kemiske solfiltre. Formularerne føles nøjagtig som endnu en let fugtgivende creme der hurtigt absorberes, og så sikrer man den høje solbeskyttelse uden den typiske solcremes fornemmelse. Disse filtre skal derimod anvendes 20 minutter inden soleksponering, da huden skal have tid til at absorbere dem. Der er på nuværende tidspunkt tre forskellige kemiske solcremer fra Benton, Neogen og COSRX i sortimentet, og de kan findes under kategorien: ansigtssolcreme. De er alle fugtgivende og afgiver absolut intet hvidt skær, men har forskellige aktive hudplejende ingredienser, som jeg varmt kan anbefale at læse mere om på de enkeltes beskrivelser.

Glem ej fugten i sommervarmen!

Fugt er selvfølgelig et kæmpe nøgleord indenfor hudpleje, og især indenfor koreansk hudpleje. Fugt er vigtigt året rundt, også selvom man synes det er overflødigt i de rigtig varme måneder. Det er super vigtigt at tilføre sin hud fugt fordi dine hudlag er stærkt afhængig af en ordentlig fugtbalance for at kunne udøve optimal beskyttelse af huden. Dette betyder, at din hud holder sig ung og spændstig i længere tid, og at urenheder ikke får lov til at gro.

Jeg har nævnt at forskellige hudtyper har forskellige behov hvad angår fugt, men heldigvis findes der både ’’let’’ og ’’intens’’ fugt, og afhængig af hvor meget produkt du benytter, kan du også selv bestemme hvor meget fugt din hud skal have. Fedtet hudtyper har typisk ikke brug for intens fugtgivende produkter i sommermånederne, da huden i forvejen overproducer olier. Det betyder dog ikke, at man skal undgå helt at anvende fugtgivende produkter, men derimod nogle lidt lettere produkter såsom en ansigtsmist, hvor man selv kan bestemme om man skal have et enkelt fugtende lag eller flere, og derfor er en ansigtsmist velegnet til alle hudtyper. Surisuri har et bredt sortiment af ansigtsmists, men en forårsnyhed der fortjener et spotlight er helt klart denne mist:

Isntree Hyaluronic Acid Water Mist

Hvis du døjer med tør og dehydreret hud, vil denne parfumefrie Hyaluronic Acid Water Mist blive en uundværlig del af din hudplejerutine. Med alderen producerer huden mindre og mindre hyaluronsyre, som også giver et tab af hudens elasticitet, derfor er denne mist også en must-have til dig, der ønsker mere fylde og spændstighed i huden.

Cosrx Advanced Snail Hydrogel Eye Patch

Opnå strålende og livlige øjne hver eneste morgen med disse parfumefri øjenmasker/masker, som vækker og opfrisker huden omkring øjnene på blot 5 min! Disse fugtgivende, kølende og forfriskende hydrogel øjenmasker er vædet i COSRXs bestsælgende Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, som er fyldt med sneglemucin, der fugter i dybden og udfylder aldertegnene omkring øjnene, så huden synes glattere og friskere som giver masser af livlighed til øjnene.

En sidste nyhed der lige er landet på Surisuri er faktisk noget til kroppen, og den del må man heller ej glemme. Jeg er personligt ikke særlig god til at huske at pleje min krop lige så meget som jeg plejer mit ansigt, og det er fordi de fleste lotions til kroppen er for fede og klistrede, og så går det automatisk lidt i glemmebogen. Det er derfor helt fantastisk at der nu er en koreansk lotion til kroppen fra selveste Benton:

Benton Shea Butter and Coconut Body Lotion

Denne lotion ser ikke bare elegant og luksuriøs ud – den indeholder nemlig også rene luksus ingredienser såsom sheasmør, kokosolie og hyaluronsyre. Det kan godt lyde som en heftig formular, men dens kombination med hyaluronsyren, gør denne lotion let, men utrolig fugtgivende. Den trænger hurtigt ned i huden og efterlader kun en diskret og sund glød. Udover dét, så indeholder den ingen parfume, men den har en mild kokosduft som kommer naturligt fra kokosolien. Det er en sand sommer must-have!

Jeg håber at dette indlæg har fået afklaret noget mystik ang. solcremer og deres solfiltre, og ellers findes der absolut ikke nogen dumme spørgsmål. I er som altid rigtig velkomne til at spørge løs til både solcremerne, de introducerede nyheder eller det helt tredje.

Tak fordi I læste med.

Kærlig hilsen

Maja Kim
majakim@surisuri.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *