Blogindlæg

surisuri’s guide til “koreanske” hudpleje ingredienser: Hvilke er gode til hvad?

Koreanske hudpleje ingredienser kan være meget forvirrende at finde rundt i.

Ofte anvendes naturlige ingredienser, som har forskellige egenskaber rettet mod forskellige hudbehov/problemer.

Opdateret marts 2022.

Koreanske hudpleje ingredienser kan være meget forvirrende at finde rundt i. Ofte anvendes naturlige ingredienser, som har forskellige egenskaber, rettet mod forskellige hudbehov/problemer.

Derfor har vi lavet en miniguide til, hvad de enkelte ingredienser er, egenskaber, samt hvilke ingredienser, der henvender sig særligt til forskellige hudbehov og hudproblemer.

Vi håber at dette indlæg er hjælpsomt, og giver Jer mod på at prøve nogle nye hudpleje ingredienser.

Hvis I har spørgsmål, er I altid velkommen til at skrive til os på: info@surisuri.dk

Gode ingredienser til: urenheder

Gode ingredienser til: pigmentering

Gode ingredienser til: rynker/fine linjer

Gode ingredienser til: sensitiv hud

Gode ingredienser til: tør hud

Gode ingredienser til: dehydreret hud

Gode ingredienser mod: rødme

A B C G H K L M N P R S T

A

AHA

Alfa-hydroxy-syre (AHA) er en kemisk eksfoliant, som primært arbejder på hudens overflade, og fjerner døde hudceller. AHA gør huden mere blank og glat, der vil få huden til at stråle. Med en kraftig virkning på celleomsætningen, sørger den også for, at der hele tiden er nye hudceller på overfladen, som holder huden ung og spændstig. Eksempler på populære AHA ingredienser er: glycolsyre og mælkesyre

Du kan læse mere om AHA i vores blogindlæg: Ingrediens fokus: AHA & BHA.

Aktivt kul

Aktivt kul afgifter huden med sin stærke absorberingsevne. Kul trækker snavs og mikropartikler ud af porerne, renser i dybden og efterlader huden med en glat og jævn fornemmelse.

Alge Ekstrakt

Alge ekstrakt er pakket med antioxidanter, vitaminer, mineraler og proteiner, som understøtter kollagensyntesen og celleregenereringen. Nærer huden i dybden, og holder den ung og spændstig. 

Allantoin

En mild og skånsom ingrediens, der beroliger og lindrer huden øjeblikkeligt. Har helende og genopbyggende effekter på stresset og svækket hud. 

Aloe Vera

Aloe Vera er kompatibel med alle hudtyper, men er især populær til sensitive hudtyper med rødme og irritation. Det har et naturligt indhold af anti-inflammatoriske komponenter, som beroliger og heler skadet og stresset hud. 

A-vitamin

A-vitamin, også kendt som Retinol, er et af markedets bedste og mest veldokumenterede anti-age ingredienser. A-vitamin har både opstrammende egenskaber, og anti-akne egenskaber, da den hjælper på cellefornyelsen, som er med til at dæmpe inflammation og udbrud. Som et af de mest veldokumenterede ingredienser til anti-aging, vil A-vitamin reducere linjer og rynker, samt virke opstrammende på huden.

Du kan læse mere om A-vitamin i vores blogindlæg: Ingrediensfokus: A-vitamin.

B

Bee Venom

Bi-gift er en populær ingrediens, som har et naturligt indhold af enzymer, peptider og aminosyrer, der arbejder på at mindske synligheden af ​​fine linjer og rynket, og giver en glat og mere ensartet hudtekstur. Sætter gang i mikrocirkulationen og øger næringsoptagelsen i huden. 

BHA

Beta-hydroxy-syrer (BHA) er kemiske eksfolierende stoffer, der opløser talg, mindsker hudorme og bumser, minimerer store porer og beroliger inflammation. En velkendt BHA i koreansk hudpleje er salicylsyre, som er en foretrukken BHA indenfor forebyggelse af bumser og urenheder.

BHA’er er generelt mindre irritationsskabende end AHA’er, og kan anvendes af de fleste hudtyper.

Du kan læse mere om BHA i vores blogindlæg: Ingrediens fokus: AHA & BHA.

Bifida Ferment Lysate

Bifida Ferment Lysate er en type probiotikum, opnået ved gæring af Bifida-bakterier.  Det er kendt for at styrke hudens mikroflora og lindre betændelse. Har en fugtgivende, beskyttende og reparerende egenskab, der samtidig udglatter linjer og rynker. 

Birch Juice

Birketræssaft er en anerkendt og populær ingrediens i K-beauty verdenen, som har et naturligt højt indhold af niacinamid (Vitamin B3), aminosyrer, proteiner og hudelskende mineraler. Denne hudfornyende cocktail af ingredienser, accelerer cellegenereringen, mindsker ujævnheder og balancerer hudens fugt- og talgniveau, der resulterer i en mere modstandsdygtig og intakt hudbarriere.

C

Calendula Officinalis

Morgenfrue er rig på antioxidanter og flavonoider, som fremmer heling og reparation af huden, samt reducerer den betændelse, rødme og irritation, hvilket gør den til en enestående ingrediens til pleje af sensitive hudtyper.

Centella Asiatica

Centella Asiatica er lægeurt, som har været anvendt i århundrede til at behandle problematiske hudtilstande med inflammation. Den beroliger, lindrer og genopbygger skadet hud, så huden genvinder sin styrke og modstandsdygtighed. Er rødmereducerende og anti-inflammatorisk, som mindsker irritation og hævelse. 

Du kan læse mere om Centella Asiatica i vores blogindlæg: Ingrediens fokus: Centella Asiatica.

Ceramider

En foretrukken ingrediens til pleje af tør, skadet og irriteret hud med en svækket hudbarriere. Ceramider er lipider, der virker som en slags ‘lim’, der holder hudceller sammen, og skaber en mere intakt og stærk hudbarriere. Gør huden mere modstandsdygtig overfor irritanter og forurening.  

Coenzyme-Q10

En kraftig antioxidant, der forekommer naturligt i kroppen, men som reduceres med alderen. Hjælper med at mindske oxidativ skade forårsaget af frie radikaler, som UV-stråler og forurening. Fremmer produktionen af kollagen og elastin, som holder huden glat og spændstig.

C-vitamin

C-vitamin, også kendt som L-ascorbinsyre, er en stærk antioxidant der har flere forskellige funktioner. C-vitamin lysner, mindsker pigmenteringer og ar, øger kollagensyntesen, reducerer linjer og rynker, udglatter og opstrammer huden, så den får en ungdommelig glød. Beskytter huden mod frie radikaler og gør huden stærkere overfor UV-skader. 

Du kan læse mere om C-vitamin i vores blogindlæg: Ingrediens fokus: C-vitamin.

G

Galactomyces

En fermenteret ingrediens, som balancerer hudens mikrobiom, og gør hudbarrieren mere modstandsdygtig. Fungerer på celleniveau ved at øge hudens optagelse af vitaminer og mineraler, som fremmer hudens sundhed og udstråling. Udjævner hudtonen og fremmer en ensartet hudoverflade.

Ginseng

Sætter gang i hudens mikrocirkulation, og reducerer fine linjer og rynker. Genopfrisker huden og minimerer synlige tegn på træthed ved at tone og lysne op i huden, så den fremstår mere klar og energisk. Ginseng har også fantastiske hudregenererende egenskaber, hvilket hjælper med at øge og forbedre hudens naturlige adskillelse af døde hudceller.

Grøn Te

Grøn te er beriget med polyphenoler, som er stærke antioxidanter der hjælper med at reducere tidlige aldringstegn. Den er samtidig en fantastisk akne-reducerende ingrediens, som dæmper betændelse, inflammation og irritation.

Du kan læse mere om grøn te i vores blogindlæg: Ingrediens fokus: Grønt te.

H

Honning

En naturlig fugtighedsgivende ingrediens, der hjælper med at binde og fastlåse fugt til huden. Honning er pakket med antioxidanter og vitaminer, som beskytter, nærer og blødgører huden. Dens anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber hjælper også med at reducere urenheder og betændelse. 

Hyaluronsyre

Et af de stærkeste fugtgivende ingredienser, som binder 1000 gange sin egen vægt i vand. Giver øjeblikkelig hydrering og udfylder fine linjer og andre ujævnheder, så huden får et mere fyldigt og ‘plump’ udseende. 

Du kan læse mere om hyaluronsyre i vores blogindlæg: Ingrediensfokus: Hyaluronsyre.

Hydrolyseret Kollagen

Består af kollagenpeptider, som giver en dyb hydrering, mindsker tørhed og øger en glat og blød fornemmelse i huden. Reducerer udseendet af fine linjer og rynker, og bidrager til en hud i balance. 

K

Kobberpeptider

En stærk antioxidant med foryngende kraft, der reducerer fine linjer og rynker. Genopretter hudens elasticitet og fylde, samt mindsker den en ujævn og pigmenteret hudtekstur.

L

Lakridsrod

Lakridsrod hjælper på at fjerne mørke pletter på huden, de mørke pletter skyldes overskydende produktion af melanin, som kan være forårsaget af hormonelle forandring, hudskader, og sol eksponering. Lakridsrod indeholder aktivet liquiritin, som hjælper hjælper med at fjerne eksisterende mørke pletter, og udjævner hudtonen ved at sprede og fordele melaninet.

Du kan læse mere om lakridsrod i vores blogindlæg: Ingrediens fokus: Lakridsrod.

M

Mugwort

Koreansk malurt har været brugt i traditionel asiatisk medicin i århundreder og er kendt for sine anti-bakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber, der virker beroligende, helende og betændelsesdæmpende på huden. Den hjælper også med at reducere rødme og dæmper inflammatoriske hudtilstande. Koreansk malurt er også en rig kilde til C-vitamin, essentielle aminosyrer og er fyldt med antioxidanter og E-vitamin, der afgifter, plejer og beskytter hudbarrieren.

N

Niacinamid

En multitaskende ingrediens, også kendt som Vitamin B3. Niacinamid har talgregulerende og porerminimerende egenskaber, der samtidig lysner op og udjævner huden. Reducerer synligheden af linjer og rynker, samt styrker den hudens barriere mod miljøskader og forurening.

P

Panthenol

Panthenol, også kendt som Provitamin B5, har en fremragende lindrende, reparerende og afstressende effekt på reaktiv, opblusset og sart hud.

Propolis

Propolis produceres af harpiksbier, og er kendt for at lindrer og berolige inflammeret og svækket hud. Dens antimikrobielle egenskaber hjælper med at forebygge forekomsten af bumser og hudorme, samtidig med at den virker kløstillende, rødmereducerende og fugtgivende.

Du kan læse mere om propolis i vores blogindlæg: Ingrediensfokus: Propolis.

Pearl Extract

Perleekstrakt er en populær luksus ingrediens med fugtgivende, blødgørende og udglattende effekter. Den er kendt for sine anti-agende egenskaber, der stimulerer huden til at producere mere kollagen, som øger hudens elasticitet og ungdommelige udstråling. 

R

Resveratrol

Resveratrol er en potent antioxidant og en type polyphenol, der typisk findes i bær. Bekæmper frie radikaler og oxidativ stress, samt styrker huden mod UV-skader. Den har en foryngende kraft, som mindsker synligheden af fine linjer og rynker, og samtidig bidrager til at forfine ujævn og ru hudtekstur. 

Ris ekstrakt

Ris er en af de mest populære og eftertragtede ingredienser i koreansk hudpleje, da det er kendt for sine stærke anti-agende, opklarende og lysnende egenskaber.

Ris ekstrakt er fyldt med aminosyrer som forbedrer hudens fylde og fasthed, ved at stimulerer kollagen- og elastin produktionen, som er ansvarlig for hudens ungdommelige udstråling.

Rosenvand

Rosenvand giver en dejlig beroligende, afstressende og tonende effekt, som balancerer og bidrager til en sund og smuk hudtekstur. Rosenvands naturlige indhold af antioxidanter neutraliserer frie radikaler, minimerer oxidativ stress og bidrager til hudens generelle sundhed.

S

Salicylic Acid

Salicylsyre er en beta-hydroxy-syre (BHA), som er en kemisk eksfoliant, der forebygger tilstopning af porerne, fjerner overskydende talg, løsriver døde hudceller og fjerner stædig snavs dybt inde i porerne. En fantastisk ingrediens til at bekæmpe bumser og hudorme.

Shea Butter

En nærende og blødgørende butter med fugtbevarende egenskaber, som beskytter og forsegler huden. Beriget med reparerende E-vitamin, som heler og genopbygger huden.