Blogindlæg

Guide til kropsakne – behandling og forebyggelse

Kropsakne og uren hud er et almindeligt fænomen og
undersøgelser viser at det har tendens til at ramme flere mænd end kvinder.
Men uanset hvem det rammer kan det være utrolig hæmmende
at døje med uren hud og kropsakne.

Hvad er kropsakne?

Kropsakne kan have mange former, alt fra fra milde tilfælde til betændelse og cystedannelse. Akne eller bumser på kroppen er i princippet ikke anderledes end de bumser eller akne man får i ansigtet. Det er nemlig samme proces, der sker – huden producerer for meget fedt! Da huden i ansigtet og på kroppen har forskellige tykkelser, er der dog andre behandlingsmuligheder når det drejer sig om kropsakne. Ofte vil hudpleje til kroppen indeholde en større koncentration af aktiver stoffer, som effektivt vil forebygge og mindske akne. 

Hvem kan få kropsakne?

Kropsakne kan ramme alle. Kropsakne og uren hud er et almindeligt fænomen og undersøgelser viser at det har tendens til at ramme flere mænd end kvinder. Men uanset hvem det rammer kan det være utrolig hæmmende at døje med uren hud og kropsakne.

Hvorfor får man akne på kroppen?

Akne opstår fordi porerne i huden tilstoppes grundet en øget talgproduktion som derved øger risikoen for infektion og bakteriedannelse. Det er særligt akne-bakterien P.acnes, som spiller den største rolle i udviklingen af akne, da den elsker hudfedt og trives i lukkede miljøer som porerne. Hvis ikke huden renses og plejes med de de rigtige produkter, kan P.acnes hænge ved og endda danne nye kolonier på kroppen, som kan både kan være smertefuldt og irriterende.

Andre faktorer der kan påvirke:

  • Sved – særligt under træning (indeholder salte og næringsstoffer som aknebakterier trives godt i)
  • Snavs (døde hudceller, som kan bidrage til tilstopning af porerne) – fjernes effektivt med AHA/BHA.
  • Friktion (tætsiddende tøj, som “slider” på huden og visse stof-typer som polyester, der ikke er svedabsorberende). Vælg i stedet bomuld og løst-siddende tøj under behandlingen

Hvordan behandles kropsakne?

Huden og porerne skal holdes rene og åbne, så der ikke hober sig talg/snavs op i porerne. Dette kan man gøre ved at sørge for at anvende en daglig hudplejerutine, da de fleste former for uren hud og kropsakne kan afhjælpes ved hjælp af den rette rutine og de rette produkter. 

Til behandling og forebyggelse af akne har vi fokus på:

  • Eksfolierende aktiver, som opløser og fjerner overskydende hudfedt og mindsker tilstopning
  • Antibakterielle og anti-inflammatoriske ingredienser, der mindsker bakterier, rødme og irritation.
  • Lindrende aktiver, der beroliger huden og fremskynder helingsprocessen
  • Genopbyggende og reparerende ingredienser, der forebygger ardannelse og farveforskelle efter udbrud

Se vores bedste produkter til at bekæmpe og forebygge kropsakne

Body Wash

Eksfoliering

Body Lotion

*Village 11; Relax Day AHA Exfoliating Body Lotion: Dette er en eksfolierende bodylotion. Vi anbefaler derfor IKKE at anvende den på sår eller lignende, og vi vil altid anbefale at lave en patch test på et område inden brug.