Guide til uren teenagehud

Vi har alle sammen prøvet at få en bums og kender derfor alt til hvor træls og irriterende det kan være. Men som teenager og særligt i puberteten kan man blive hårdt ramt af bumser og uren hud. Uren hud kan have stor påvirkning både psykisk og fysisk, da unge teenagere især forsøger at dække og camouflere huden med meget make-up, som kan tilstoppe hudens porer, så problemet blot bliver endnu værre. Derfor har vi valgt at sætte fokus på hvad der sker med huden i puberteten og sammensat 2 hudplejeserier til teenagehud med forebyggelse af urenheder. 


Hvorfor får man bumser i puberteten?
Særligt under puberteten begynder kroppens produktion af hormoner at ændre sig. Dette kan medføre, at talgkirtlerne, der ligger i bunden af hårsækkene, bliver overaktive. Talgkirtlernes overproduktion af talg kombineret med døde hudceller, der fanger bakterier og snavs, kan forårsage betændelse og tilstoppede porer. Hvis dette ikke forebygges og plejes med den rette hudplejerutine, kan det gøre situationen værre.
Indre ubalancer der vedrører hormonproduktionen og den øgede talgproduktion kan vi ikke stoppe, men vi kan gøre en del, for at hudens porer ikke tilstopper.

Andre faktorer der kan spille en rolle for udvikling af teenage-akne 
Alle teenagere kan få bumser i ny og næ, det er først når bumserne nærmest bliver permanente og ikke vil forsvinde, at det kan blive et problem. Der kan være flere årsager til længerevarende uren hud og I ovenstående afsnit nævner vi hormonelle ændringer, som er meget almindeligt i teenagealderen. Men andre faktorer kan også have en medindflydelse.

Stress, kost og søvn kan påvirke kroppen, så den kommer i ubalance. Under stress øges kortisolniveauet i kroppen, som kan speede talgproduktionen op. Talg er en enestående energikilde til bakterier, som kan vokse og danne røde og betændte bumser.Visse fødevareallergier og intolerancer kan også forskyde nogle balancer i kroppen, som kan plante sig på huden. 

Det kan også være forkerte hudplejeprodukter som kan virke tilstoppende på porerne, hvilket kan være med til at flere bumser kommer til eller de eksisterende bumser bliver værre. 

Konsulter med egen læge først 
Ca. hver tredje dreng og pige, får i deres pubertet så store problemer med deres hud, at det kræver en målrettet behandling.Hvis du lider af svær akne, er det derfor en god ide at konsultere med egen læge først. 

Hvordan behandler man effektivt uren hud og bumser?
I jagten på at komme uren hud og bumser til livs, er det vigtigt at holde huden ren. Rens er derfor et af de vigtigste trin, og er grundlæggende for at huden holdes fri for overskydende talg, snavs og bakterier.Hvis huden ikke er renset, har dine hudplejeprodukter heller ikke de bedste betingelser for at trænge ind og virke. 
Vi har udvalgt de allerbedste produkter til en effektiv men samtidig skånsom renserutine, der både er i stand til at opløse døde hudceller og fedt dybt inde i porerne med specifikke syrer i form af AHA/BHA samt naturlig desinficerende og inflammationsdæmpende ingredienser. Da akneudbrud også kan skade hudens væv i form af permanente akne-ar, indeholder de udvalgte produkter også vævsopbyggende, reparerende og styrkende ingredienser. 


Alle produkter er udvalgt med omhu for at skåne den sarte teenage-hud. Hvis der er særlige ingredienser du ikke tåler, eller hvis du har forskellige allergier, så skriv endelig på vores mail, så vi kan give dig en vejledning. 

Vi anbefaler følgende produkter til ung teen-hud der er plaget af urenheder/bumser:

Rutine 1 er sammensat til kombineret/fedtet hud – tiltænkt til teenagepiger

Rens – morgen eller aften – Benton Tea Tree Cleansing Water – Kan anvendes som hurtig rens om morgenen, hvor det gerne må gå lidt stærkt.

Trin 1 aften, oliebaseret rens – Pyunkang Yul Deep Cleansing Oil (Bemærk, dette trin er kun nødvendigt hvis du bruger make-up)

Trin 2 aften eller trin 1 morgen, vandbaseret rens – Cosrx Low Ph Good Morning Gel Cleanser – Anvendes morgen og aften

Toner – COSRX; Pure Fit Cica Pad

Serum – Cosrx AC Collection Blemish Spot Clearing Serum

Ansigtscreme – Benton Aloe Propolis Soothing Gel eller Benton; Goodbye Redness Centella Gel

Eksfoliering (anbefales 2-3 gange i ugen)

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid

Rutine 2 er sammensat til tør hud tiltænkttil teenagepiger

Rens – morgen eller aften – Benton Tea Tree Cleansing Water – Kan anvendes som hurtig rens om morgenen, hvor tingene gerne må gå lidt stærkt.

Trin 1 aften – Pyunkang Yul Deep Cleansing Oil (Bemærk, dette trin er kun nødvendigt hvis du anvender make-up)

Trin 2 aften eller trin 1 morgen – Isntree Hyaluronic Acid Low-pH Cleansing Foam

Toner – Mizon Pore Fresh Peeling Toner Pad (Moisture)

Serum – Cosrx AC Collection Blemish Spot Clearing Serum

Ansigtscreme – Isntree Spot Saver Mugwort Cream

Eksfoliering (Anbefales 2-3 gange i ugen)

Pyunkang Yul Peeling Gel

Rutine 3 er sammensat til kombineret/fedtet hud tiltænkt til teenagedrenge

Rens – Cosrx Low Ph Good Morning Gel Cleanser

Toner – COSRX; Pure Fit Cica Pad

Serum – Cosrx AC Collection Blemish Spot Clearing Serum

Ansigtscreme – Benton Aloe Propolis Soothing Gel eller Benton; Goodbye Redness Centella Gel

Eksfoliering (anbefales 2-3 gange i ugen)

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid

Rutine 4 er sammensat til tør hud – tiltænkt til teenagedrenge

Rens – Isntree Hyaluronic Acid Low-pH Cleansing Foam

Toner – Mizon Pore Fresh Peeling Toner Pad (Moisture)

Mist ( Ekstra fugt til tør hud) – Benton Tea Tree Mist

Serum – Cosrx AC Collection Blemish Spot Clearing Serum

Ansigtscreme – Isntree Spot Saver Mugwort Cream

Eksfoliering (Anbefales 2-3 gange i ugen)

Pyunkang Yul Peeling Gel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *