Blogindlæg

Hudplejerutine til kombineret hud

Vi får rigtige mange henvendelser på produkter til kombineret hud, så i dette indlæg vil vi sætte fokus på, hvad det er der kendetegner kombineret hud og hvordan du plejer den bedst.

Vi får rigtige mange henvendelser på produkter til kombineret hud, så i dette indlæg vil vi sætte fokus på hvad det er der kendetegner kombineret hud og hvordan du plejer den bedst.

Hvad kendetegner kombineret hud?

  • Forhøjet talgproduktion i T-zonen, som giver en blank/fedtet overflade i løbet af dagen.
  • Forstørrede porer i T-zonen
  • Forhøjet talgproduktion der kan resultere i tilstopning af porerne som kan give hudorme og bumser
  • Samtidigt kan en kombineret hud føles tør (eller balanceret dvs. normal) i resten af ansigtet, typisk omkring kinderne/kindben, øjnene og kæben.

Hvordan plejer du bedst en kombineret hud?

Det er vigtig at vælge produkter som er skræddersyet til kombineret hud, da de indeholder specifikke aktive ingredienser, som virker balancerende på hudens fugt- og talgniveau. Man kan også vælge at pleje T-zonen for sig selv, hvis du f.eks. døjer med stor talgproduktion og urenheder. Det er dog vigtigt at være opmærksom på at produkter mod urenheder oftes ikke vil være gode til tør hud, derfor er det en god ide at pleje huden forskelligt i hudzonerne.

Vi anbefaler følgende produkter til kombineret hud:

Trin 1: Oliebaseret rens

Banila Co Clean It Zero Cleansing Balm Pore Clarifying er endnu en tilføjelse til Banilo Co’s prisvindende sortiment af oliebaserede renseprodukter. Med “pore clarifying” gør denne rensebalm underværker for forstørrede porer, som kan gemme på alverdens snavs, make-up rester og overskydende talg. Denne rens indeholder Tri-Peel Acid™, som er et kompleks af AHA, BHA og PHA, der tilsammen giver en mild eksfoliering og dybderensning af huden på overfladen og dybt inde i porerne. Den fjerner effektivt døde hudceller, snavs og forureningspartikler, som hober sig op i løbet af dagen.

Trin 2: Vandbaseret rens

Jumiso PORE-REST BHA Blackhead Clearing Facial Cleanser indeholder både vandopløselige og fedtopløselige syrer, som effektivt fjerner døde hudceller, snavs og dybe ophobninger i porerne, så risikoen for tilstopning og udvikling af bumser reduceres. Betændelsestilstande og akne-bakterier mindskes og hudens fugt- og talgbalance optimeres betydeligt. En eksfolierende ansigtsrens med BHA (salicylsyre) som stjerneingrediens, der virker peelende på hudoverfladen og samtidig trænger dybt ind i porerne, som kan være tilstoppet af hudplejerester, fedt, snavs og bakterier.

Trin 3: Eksfoliering

Neogen Bio-Peel Gauze Peeling Green Tea peeling pads er gennemvædet i en væske, der indeholder en masse naturlige planteekstrakter heriblandt grøn te, samt kemiske eksfolierende ingredienser såsom glykol-, mælke- og vinsyre. Grøn te er pakket med anti-oxidanter, der virker anti-inflammatorisk og beroligende, samt virker yderst fugtgivende, anti-aging og kan udjævne pigmentering. En effektiv stjerneingrediens, der holder huden sund og stærk!

So Natural Carbonic Bubble Pop Clay Mask er en hurtigvirkende lermaske, formuleret med kaolin ler og hvidt ler fra Amazonområdet. Indeholder ydermere beroligende planteekstrakter såsom aloe vera, grøn te, portulak og granatæble! Afhjælper forstørrede porer ved at rense og opstramme. Lermasker kan typisk virke udtørrende, men denne maske vil fugte og berolige din hud imens leret eksfolierer og dybderenser. 

Trin 4: Toner

Isntree Green Tea Toner er en forfriskende toner, som indeholder 80% grøn te ekstrakt fra den populære Jeju ø i Korea. Grøn te har rigtig mange kvaliteter i hudpleje, da den både er fyldt med vitaminer, polyfenoler og catheciner. Disse tre komponenter er især kendt for deres afbalancerende, anti-aging og antioxidante virkning, som mindsker oxidativ stress, og fremmer en sund samt spændstig hud.

Trin 5: Essens

Cosrx Advanced Snail Radiance Dual Essence er formuleret med 74% triple mucin complex og 5% niacinamid, der er det perfekte match til at forbedre hudens fugtniveau, elasticitet og glathed. Essencen leverer tydelige og mærkbare resultater, der giver et dagligt fugtboost samt reducerer rynker og ujævnheder ved kontinuerligt brug. Det helt særlige og unikke ved essencen er, at den indeholder 3 slags sneglemucin, der har hver sin funktionalitet, samt den multifunktionelle ingrediens, niacinamid.

Trin 6: Serum

Some By Mi AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum er formuleret med AHA, der afhjælper urenheder på overfladen og modvirker tørre hudflager. BHA eksfolierer porerne i dybden, og fjerner overskydende talg. PHA holder godt på fugten i din hud, altså mindskes chancen for irritation. Niacinamid er en fantastisk anti-ageing ingrediens, som effektivt udjævner, og giver huden en smuk glød.

Trin 9: Ansigtscreme

Jumiso PORE-REST LHA Sebum Control Facial Cream er en mild og skånsom creme, der indeholder en anti-talgkompleks formulering med lav pH-værdi, som mindsker overdreven talg produktion og balancere hudens syrekappe, for at gøre huden mere robust overfor bakterier og irritanter. Indeholder LHA som er en blid eksfolierende syre, der gør den særligt velegnet til daglig porepleje for sensitive hudtyper. Cremen forbedrer samtidig hudteksturen, der vil synes glattere, mere jævn i hudtonen og blødere.

Trin 10: Ansigtssolcreme

Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ er en anmelderrost solcreme er formuleret med både kemiske og mineralske solfiltre, som giver denne høje solfaktor mod både UVA- og UVB stråler. Den giver ikke huden et hvidt skær eller en fedtet overflade. Solcremen indeholder en høj koncentration af Aloe Vera, som beroliger og fugter huden, imens den bliver solbeskyttet.

Vi anbefaler følgende ansigtsmasker til kombineret hud: