Blogindlæg

Hvad er eksfoliering?

En eksfoliering fjerner hudens døde hudceller og renser porerne i dybden for snavs og skidt.
Det vil stimulere dannelsen af nye hudceller og mindske forekomsten af uren hud og bumser. Resultatet af en eksfoliering vil give en sundere, blødere og mere jævn overflade.

Hvad betyder eksfoliering?

En eksfoliering fjerner hudens døde hudceller og renser porerne i dybden for snavs og skidt. Det vil stimulere dannelsen af nye hudceller og mindske forekomsten af uren hud og bumser. Resultatet af en eksfoliering vil give en sundere, blødere og mere jævn overflade. Det vil ændre hele hudens udstråling og give den en fornyet friskhed.

Ansigtet er i hverdagen ubeskyttet og bliver udsat for lidt af hvert. Derfor er eksfoliering helt essentielt i enhver renserutine. Det bedste resultat vil opnås gennem eksfoliering 2-3 gange om ugen. Ved overdreven brug vil huden ikke kunne danne nye hudceller og blive meget sårbar. Omvendt hvis eksfolieringen ikke sker med jævne mellemrum, så vil porerne hurtigt fyldes med snavs, der leder til urenheder.

Der findes et antal af forskellige eksfoliering produkter, der tilpasser hudtypen. En sart hud vil ikke kunne holde til produkter med korn i, da det er en for hård behandling. I andre tilfælde er det netop sådanne korn, som kan gøre forskellen.

To typer af eksfoliering

Indenfor eksfoliering skelnes der mellem mekanisk og kemisk eksfoliering. Produkterne har samme formål med at fjerne de døde hudceller, men produkterne vil være forskellige. Nogle vil kunne mærke en svag svie, men det er blot en indikator på, at produkter arbejder i dybden.

Mekanisk eksfoliering

En mekanisk eksfoliering vil være en peeling, der for nogen er for hård mod huden. Produkterne vil indeholde korn, sukker eller salt, som skrubber og sliber huden. Dette sker gennem en cirkulær bevægelse rundt i hele ansigtet, indtil man har dækket alle områder. Det vil give en øget cellefornyelse, som resulterer i en mere ensartet og blødere overflade. Her skal man huske at være forsigtig. Hvis man arbejder for hårdt mod huden, så vil man kunne risikere at ridse huden, hvilket ikke er formålet.

Kemisk eksfoliering

Navnet kemisk eksfoliering skal man ikke lade sig afskrække ved, da det blot er en anvendt betegnelse, da produktet indeholder syre. De aktive ingredienser vil trænge ind i huden løsne hudens døde hudceller. Den er en skånsom men yderst effektiv behandling af din hud. Produkterne vil forfine hele din huds kompleksitet og struktur. Flere produkter til brug ved kemisk eksfoliering vil ikke skulle vaskes af.

Hvilken eksfoliering skal du anvende?

Alle er forskellige, og det er deres hud også. Ingredienssammensætningen skal derfor gerne afspejle de behov, som er nødvendige for din eksfoliering. Hos Suri Suri har vi sammensat et komplet sortiment til vores kunder.

Specielt vil man skulle skelne mellem hvilken type syre, der anvendt i produkterne. Mest anvendte er:

  • AHA syrer
  • BHA syrer

En AHA syre er en frugtsyre. Det er specielt anvendeligt til den tørre og aldrende hud. Den vil aktivt gøre huden mere modtagelig overfor fugt og skaber en synlig opstramning af huden ved vedvarende brug.

Her vil vi blandt andet kunne tilbyde dig, Whamisa Organic Fruits Peeling Finger Mitt Sebum Care. Den trænger ned i de dybere hudlag og frastøder de øverste døde hudceller, virker sammentrækkende på porerne og forebygger, at de stopper til. Styrker kollagen-produktionen og kan reducere hyperpigmentation ved brug gennem længere tid. Sammen med naturlige frugtsyrer fra bl.a kiwi ferment filtrat, citrus-ekstrakt og banan ferment filtrat eksfolierer og renser den effektivt. Aloe vera, glycerin og hyaluronsyre sørger for seriøs næring og fugtmætning, der tilsammen blødgør og beroliger.

BHA er salicylsyre, som er vigtigt i bekæmpelsen af specielt uren hud, fedtet hud og forstørrede porer. Den trænger ned i dybden og egner sig også til den mere sensitive hud.

Her anbefaler vi Cosrx BHA Blackhead Power Liquid. Dette produkt er anmelderrost og ikke uden grund. Dens minimale men effektive ingrediensliste er formuleret udelukkende til at fjerne urenheder i dybden uden at irritere din hud, samt forny hudcellerne hurtigere. Den indeholder 4% naturlig BHA, hvilket fjerner de døde hudceller og overskydende talg, og så renser den også porerne og mindsker dem. Kunder har meldt tilbage om færre urenheder og glattere hud helt uden irritation efter ibrugtagning af dette produkt.

Eksfoliering hvor ofte?

Alle hudtyper har godt af at blive eksfolieret, for at stimulere hudcellerne, og derved dannelse af nye hudceller. Det afhænger dog af, hvilken hudtype man har, hvor ofte du skal anvende eksfoliering. F.eks. kan en fedtet og uren hud med fordel eksfolieres oftere end en tør hud.
Specielt hudtyper med fedtet og uren hud, samt hudorme har godt af en ugentlig eksfoliering, for at hjælpe med at opnå en sundere hud, såvel som forebyggelse af hudproblemer.

En sund hud med flot glød, kan opnås gennem regelmæssig eksfoliering. Eksfolier gerne 2-3 gange om ugen eller i det omfang, huden tåler det.