Blogindlæg

Ingrediens fokus: Snegleslim

Sneglemucin reparerer hudskader, opstrammer huden, øger kollagenproduktionen, mindsker akne-ar og lette pigmenteringer.
Dens naturlige antibakterielle egenskaber bekæmper også bakterier, der forårsager akne samt mindsker irritation og udbrud.

Når vi snakker om skønhedsprodukter, og især produkter til ansigtet, så må vi erkende, at der hele tiden dukker nye trends og tendenser op. Det er en branche i rivende udvikling, og der bruges mange penge på at forske i nye ingredienser og sammensætninger, så du kan få de bedste produkter til dit ansigt. En af disse nye ingredienser er snegleslim – eller snail mucin – som er blevet introduceret til vestlig hudpleje via Sydkorea. Sydkorea er et land, der på mange måder er lysår foran os når det kommer til hudpleje, og vi kan være sikre på, at når et produkt kommer fra dem, så er det godt!

Selve snegleslimen er dog ikke opdaget i Sydkorea. Det skete i Chile i 1980’erne, hvor arbejdere på en sneglefarm opdagede, at deres hænder og hud var utroligt blød – hvilket ledte til udviklingen af den chilenske sneglecreme, Elicina. Det skulle dog tage mange år før slimet fra et af skovens mindre populære dyr gjorde sit indtog i vores hudplejerutiner. Her er der flere velkendte mærker, som nu fører produkter hvori snegle slim indgår. Både Mizon, Cosrx og Benton forhandler produkter, som efterhånden er blevet nogle af deres bestsellere. Så selvom snegle slim ikke lyder indbydende til at starte med, så er det værd at kaste sig ud i!

Snegleslim creme og mange andre produkter

Som nævnt er der flere producenter, som har produkter i deres sortiment, som indeholder snegleslim eller snail mucin. Disse produkter fordeler sig på de 10 forskellige trin, som du kender fra koreansk hudpleje. Det vil sige, at du kan vælge hvor i rutinen du vil tilføje din snegleslim! Her vil konsistensen også variere, da der er stor forskel på hvordan en toner og et serum kan være i konsistens. Så er du skeptisk overfor en for slimet konsistens på dit produkt, så vil vi anbefale at du stræber efter en mere vandet variant som eksempelvis en toner eller en cleanser.

Snegleslim effekt – Det er ren magi

Hvad er det så der gør, at snegleslim er så effektivt for vores hud? Jo, ser vi nærmere på hvad slimen består af, så dukker der en række velkendte ord op. Slimen indeholder hyaluronic acid, glycolic acid og zink. De to første er du højest sandsynligt stødt på mere end en gang, især på siden her, hvor den sidste typisk vil være at finde på glas og bøtter på det lokale apotek i form af kosttilskud. Men disse tre ingredienser udgør simpelthen den hellige treenighed, som giver snegleslim sine kræfter.

  • Hyaluronic acid har fugtgivende egenskaber, og hjælper med at støtte din huds egen barriere, så den bedre kan holde på fugten. Det gør denne ingrediens ideel til alle os, der bor i et klima som det danske.
  • Glycolic acid er med til at stimulere kollagenproduktionen, som blandt andet er med til at holde rynker og fine linjer på afstand. Samtidig hjælper dette med at give dig en ungdommelig glød.
  • Zink har anti-inflammatoriske egenskaber, som kan hjælpe mod irritation af huden.

Ved et dagligt brug af produkter, der indeholder snegle slim, kan du forvente en fugtet hud, som har en ungdommelig glød, høj produktion af kollagen og minimal irritation.

FAQ om snegleslim

Hvad er ”sneglemucin/snegleslim”?

Sneglemucin er det slim som sneglene selv producerer for at reparere deres egen udsatte hud, sneglene får nemlig let skrammer og bliver skadet af solen i deres naturlige miljø. Det er dette slim, som man via forskning har fundet ud af også har god effekt på menneskehud.

Hvilke fordele er der ved sneglemucin/snegleslim?

Sneglemucin reparerer hudskader, opstrammer huden, øger kollagenproduktionen, mindsker akne-ar og lette pigmenteringer. Dens naturlige antibakterielle egenskaber bekæmper også bakterier, der forårsager akne samt mindsker irritation og udbrud.

Se herunder nogle af vores bedste snegleprodukter fra tre af vores mest populære brands.

Hvad er det, der giver snegleslim effekt?

Snegleslim, eller snail mucin, får sine primære egenskaber fra tre vigtige dele: hyaluronic acid, glycolic acid og zink. Disse tre ingredienser arbejder aktivt på at holde din hud fugtet, fri for rynker, bekæmper irritation og giver dig samtidig en ungdommelig glød.

Hvad er mucin?

Mucin er det slim, som sneglene selv producerer for at reparere deres egen udsatte hud. Det kaldes også snail mucin og snegleslim. Sneglene får nemlig let skrammer, og bliver skadet af solen i deres naturlige miljø. Denne slim har også gode egenskaber når det kommer til menneskers hud, hvilket blev opdaget på en sneglefarm i Chile i 1980’erne.

Hvilke fordele er der ved sneglemucin/snegleslim?

Sneglemucin kan dels give et boost til din egen hud ved at støtte den naturlige hudbarriere, hvilket gør det nemmere at holde på fugten, og samtidig kan det give et ekstra skub til kroppens egen produktion af kollagen. Derudover indeholder slimen anti-inflammatoriske egenskaber, og kan derfor også berolige din hud.

De bedste snegleprodukter fra Cosrx
De bedste snegleprodukter fra Mizon
De bedste snegleprodukter fra Benton
De bedste snegleprodukter i sæt