Længe ventet GUIDE til Cosrx produkterne!

Skrevet af Melise Fonclara Madsen.

HUDTYPER FEATURING COSRX

Det kan være en ren jungle at finde ud af sin hudtype, især når din hud kan føles tør og fedtet på samme tid. Bare rolig – i denne lille guide, vil jeg hjælpe dig igennem junglen og foreslå produkter til netop din hudtype.

Hudtyper bliver oftest beskrevet som normal, tør, fedtet eller kombineret, men hvad med hudproblemerne der følger med såsom akne, pigmentering, forstørrede porer, og hvad hvis man har sensitiv hud? No worries, det behøves nemlig ikke at være svært at finde hudpleje, når alle hudtyper og hudproblemer er taget i betragtning hos det famøse K-Beauty mærke COSRX. De er blevet populære for deres naturlige og simple ingredienslister, hvor selv de mest sensitive hudtyper kan være med.

Du behøves ikke nødvendigvis at holde dig til én hudtype, da K-Beauty er så smart, at du kan anvende produkter alt efter hvordan din hud føles på den pågældende dag. Læs med og skræddersy din egen hudplejerutine, eller find nye produkter der passer ind i din nuværende rutine!

Normal hud

Denne hudtype karakteriseres bedst ved at hverken have for tør eller fedtet hud. Huden kan eventuelt også virke en anelse fedtet i T-zonen til tider, men langt størstedelen af tiden føles huden velbalanceret. Normale hudtyper har også få eller ingen urenheder, samt er porerne ikke rigtig fremtrædende.

Her vil man oftest bare holde huden fugtet gennem dagen, samtidig med du fremmer din hudtones glød. Her kan der anbefales:

Ansigtsvask:

Low pH Good Morning Gel Cleanser

Toner:

Galactomyces Alcohol-Free Toner

Essence:

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Serum:

Mela 14 White Ampule

Creme:

Hyaluronic Acid Intensive Cream (hvis du læner dig til den tørre side)

Oil-Free Ultra-Moisturizing Lotion (hvis du læner dig til den fedtede side)

Advanced Snail 92 All In One Cream

Tør hud

I forhold til normal hud der er velbalanceret, så har tør hud en nedsat funktion til at producere nok talg. Dette forårsager oftest en ødelagt hudbarriere, hvilket gør at huden kan føles udtørret, stram og skrøbelig, samt kan der opstå tørre hudflager i flere områder af ansigtet.

Her kan fugtgivende produkter og lidt tykkere cremer gøre underværker, samt brug af eksfoliering der fjerner disse tørre og irriterende hudflager. Her kan der anbefales:

Eksfoliering:

AHA 7 Whitehead Power Liquid

Toner:

One Step Moisture Up Pad

Essence:

Hyaluronic Hydra Power Essence

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Serum:

Propolis Light Ampule

Creme:

PHA Moisture Renewal Power Cream

Advanced Snail 92 All In One Cream

Ultimate Nourishing Rice Overnight Mask (kan både benyttes som sovemaske eller ansigtscreme)

Fedtet/uren hud

Denne hudtype har en overproduktion af talg, hvilket får huden til at føles fedtet. Hudens porer er mere fremtrædende og på grund af den overskydende talg, vil huden fremstå lidt skinnende, samt vil der typisk være eller opstå flere urenheder ved denne hudtype.

Her er der oftest fokus på at tæmme oliefabrikken uden at gå på kompromis med din hudbarrieres velvære. Det er derfor en god idé at inkorporere eksfoliering, samt benytte lette men fugtgivende produkter, som altså ikke bidrager yderligere til denne fedtede tendens. Her kan der anbefales:

Ansigtsvask:

Salicylic Acid Daily Gentle Cleanser

Low pH Good Morning Gel Cleanser

Eksfoliering:

BHA Blackhead Power Liquid

Toners:

Natural BHA Skin Returning A-Sol

Two In One Poreless Power Liquid (er både en toner og essence – effektiv mod forstørrede porer)

One Step Pimple Clear Pad

Serum:

Centella Blemish Ampule

Creme:

Oil-Free  Ultra-Moisturizing Lotion (bliv ikke snydt af ordet ’’lotion’’ – i Korea betegnes det som en lettere form for ansigtscreme)

Centella Blemish Cream (en spot creme)

En del af disse produkter indeholder BHA, hvilket er en super ingrediens til nedbrydning af talg. BHA er nemlig god til at opløse olier, og er derfor virkelig effektiv mod tilstoppede porer, som oftest er forårsaget af denne ophobning af talg.

Kombineret hud

Som navnet antyder, så er denne hudtype en kombination af de tre ovenstående hudtyper. Den typiske kombineret hudtype har ofte en mere fedtet T-zone, altså ved ’’pande-næse-hage’’-regionen, hvorimod kinderne mærkes normale eller tørre. Denne form for hudtype kan selvfølgelig variere fra person til person.

Her vil man oftest prøve at finde noget der modvirker de fedtede områder, dog uden at udtørre de andre ’’normale’’ områder. Her kan du med fordel benytte færre lag af lette produkter på de fedtede områder, og påføre flere lag af toner, essence, serum og/eller creme på de mere tørre områder af ansigtet. Her kan der anbefales:

Ansigtsvask:

Low pH Good Morning Gel Cleanser

Toners:

AHA/BHA 7 Clarifying Treatment Toner (til de fedtede områder)

Natural BHA Skin Returning A-Sol (til de fedtede områder)

Galactomyces Alcohol-Free Toner

Essence:

Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

Serum:

Propolis Light Ampule

Creme:

Oil-Free Ultra-Moisturizing Lotion

Advanced Snail 92 All In One Cream

Dehydreret hud

Dette er ikke just en hudtype, men nærmere et hudproblem. Du kan nemlig have en af ovenstående hudtyper, men ikke vide det pga. din hud måske er dehydreret. Din hud kan nemlig føles og se tør ud, men stadig have denne overproduktion af talg og skabe en fedtet overflade, hvilket kan skabe en del forvirring. Dette skyldes oftest dine nuværende hudprodukter som dehydrerer din hud (f.eks. overeksfoliering eller alkoholfyldige produkter). Overproduktionen af talg er derfor en form for kompensation af den manglende fugt.

Der findes heldigvis en del hydratiserende produkter fra COSRX:

Toners:

One Step Moisture Up Pad

Centella Water Alcohol-Free Toner

Essence:

Hyaluronic Hydra Power Essence

Creme:

Hyaluronic Acid Intensive Cream

En gennemgående ingrediens i disse produkter er hyaluronsyre, som faktisk er et naturligt forekommende stof i kroppen. Den er god til vitterligt ALLE hudtyper, inklusiv de mest sensitive hudtyper. Ét gram hyaluronsyre kan holde helt op til seks liter vand, og det er netop denne egenskab der gør den afsindig god til dehydreret hud. Hvis det ikke var nok, så er den også ekstrem god til anti-ageing, da den styrker hudens barriere og modvirker rynker på sigt! Gå ikke glip af denne ingrediens, også selvom du ikke har dehydreret eller tør hud.

Hvad med ar og pigmentering?

To ord: eksfoliering og solcreme.

Urenheder er oftest roden til ar og pigmentering, og ved at eksfoliere din hud, afhjælper du faktisk alle tre ting: ar, pigmentering og bumser. Selvfølgelig kan størrelsen af ar variere, og dybere ar kan desværre ikke fjernes udelukkende af regelmæssig eksfoliering, men kan måske udglatte dem lidt.

Eksfoliering fremmer din huds cellefornyelse, hvilket resulterer i at disse pigmenteringer forsvinder hurtigere, samtidig med at dét der forårsager urenheder, såsom overskydende talg, bliver opløst i tide. Det er dog yderst vigtigt at bruge solcreme samtidig, da din hud faktisk også bliver mere fotosensitiv. Det betyder, at din hud bliver mere sensitiv over for solens stråler, og dette kan resultere i endnu flere uønsket pigmentpletter.

Desværre har mange en kedelig oplevelse med solcreme, da de oftest føles ret fedtet og efterlader et hvidt skær. Dette er blot endnu flere grunde, til hvorfor du bør udskifte din solcreme med en fra et koreansk mærke, såsom denne Aloe Soothing Sun Cream. Den synker hurtigt ind uden at fedte, og uden at efterlade et hvidt skær, og så har den solfaktor på 50+, der både beskytter mod UVA- og UVB-stråler! Hvis du mangler flere grunde til at gå med solcreme i hverdagen, så er solcreme klart det bedste anti-ageing middel der findes, da solens stråler skader din hud, hvilket resultere i rynker i en tidlig alder.

Tak fordi du læste med, skriv endelig ved spørgsmål eller lignende – majakim@surisuri.dk

Kærlig hilsen

Maja Kim.

Kommentarer - 1

  1. Tusind tak. Har altid troet at jeg “bare” havde mega tør hud, og har aldrig i mit liv brugt solcreme i ansigtet før nu hvor man kan få ordentlige produkter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *