Blogindlæg

Solcreme – hvorfor er det såååå vigtigt?

Ansigtssolcreme er et essentielt trin til din morgenrutine – også selvom solen ikke skinner!
De ultraviolette stråler fra solen, er den ledende faktor i tidlig aldring af huden, som fine linjer, rynker og pigmentpletter.

Det er derfor aldrig for tidligt at begynde at bruge ansigtssolcreme på daglig basis.

Ansigtssolcreme er et essentielt trin til din morgenrutine – også selvom solen ikke skinner! De ultraviolette stråler fra solen, er den ledende faktor i tidlig aldring af huden, som fine linjer, rynker og pigmentpletter. Det er derfor aldrig for tidligt at begynde at bruge ansigtssolcreme på daglig basis.

Det er misforstået, at solcreme kun er til de dage, hvor temperaturen er høj, og der er en øget risiko for solskoldning. Man skal anvende ansigtssolcreme hver dag sommer såvel som vinter.

Huden specielt i ansigtet vil være udsat for solens stråler hele året rundt, hvilket kan lede til fine linjer og andre hudproblemer. Det er de ultraviolette UVA og UVB stråler fra solen, som er skadelige for både hudens overflade og dybde. De kan forårsage skader og hudsygdomme, hvis man ikke benytter sig af de rigtige og beskyttende produkter som en ansigtssolcreme. Særligt vil UVA stråler kunne ændre hudens elastin- og kollagenfibre. Det er netop disse fibre, som skaber spændstigheden og elasticiteten i huden. Denne problematik vil man dog komme til livs i brugen af en ansigtssolcreme.

I valget af en ansigtsssolcreme vil man opleve en øget næring og pleje, der hverken fedter eller klistre huden. Tværtimod vil den lægge sig beskyttende på huden og endvidere øge hudens elasticitet.

Hvad er forskellen på UVA og UVB stråler?

UVA-stråler er pigmentdannende og gør huden brun, men påvirker også hudens ældning.

UVB-stråler kan give solforbrænding og hudkræft.

I en ansigtssolcreme vil der altid være et højt indhold af SPF. Disse filtre bortfiltrerer dele af UV strålingen med kemiske og fysiske solfiltre. Alt afhængig af den valgte ansigtssolcreme vil den indeholde stoffer, som er med til at beskytte huden. De vil trænge ind i hudens dybde og nedsætte den stråling, som man udsættes for ved at begå sig i solens stråler.

Man kan med fordel vælge at påføre sin ansigtssolcreme, inden man påfører sin make up. Mange brands og make-up mærker tilbyder i dag produkter, specielt hudprodukter, der indeholder SPF. Det kan dog ikke erstatte vigtigheden af en ansigtssolcreme, der udviklet specielt til formålet.

Påfør solcreme ca. 20 minutter før du går ud.

Hvad er forskellen på kemiske & fysiske solfiltre?

I en ansigtssolcreme vil der altid være et højt indhold af SPF, som bortfiltrerer dele af UV-strålingen med kemiske og fysiske solfiltre, for at beskytte huden.

Hvad er kemiske solfiltre?

Kemiske solfiltre trænger ind i huden og absorberer UV-stråler. Solcremer med denne type filtre er oftest lettere, tyndere og transparente i konsistensen. Dog kan disse typer solfiltre forekomme irriterende ved sensitiv hud.

Kemiske solfiltre absorberer UV-stråler inde i huden og omdanner UV-strålerne til andre kemiske biprodukter – alt dette foregår inde i huden. 

Hvad fysiske solfiltre?

Fysiske solfiltre sidder på overfladen af huden og reflekterer* UV-stråler. De mineralske filtre er titanium dioxid og zinc oxid, som oftest kendetegnes ved en tykkere og hvidere konsistens, men afhænger helt af formuleringen! 

*Reflekterer i kemi: UV-strålerne ”sparkes tilbage” – altså væk fra huden og ud i luften. UV-strålerne absorberes ovenpå huden via solfiltret. Solfiltret ”opsnapper” UV-strålerne, som i kemien hedder at absorbere. Vi bruger ordet ”reflekterer”, fordi UV-strålerne absorberes i den hvide film/solcreme. UV-strålerne trænger ikke ind i huden, men reflekteres væk fra huden. 

Fysiske solfiltre fører UV-strålerne VÆK fra huden.

Kemiske filtre vil ”suge UV-strålerne” til huden og omdanne den.

Nedenfor ses 3 bud på nogle effektive fugtgivende ansigtssolcremer med høj UVA og UVB beskyttelse.

Neogen Dermatology Day Light Protection Airy Sun Screen SPF50+

En letabsorberende og fugtgivende solcreme med en bredspektret beskyttelse mod solens skadelige UVA og UVB stråler. Trods en intensiv beskyttelse med solfaktor SPF 50 føles solcremen ikke klæbrig, efterlader ikke hvide mærker og tilstopper ikke porerne. En nærende og plejende solcreme, der holder huden hydreret og minimerer fugttab gennem dagen.

Cosrx Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++

Denne anmelderroste solcreme er formuleret med både kemiske og mineralske solfiltre, som altså giver denne høje solfaktor mod både UVA- og UVB stråler. Den giver ikke huden et hvidt skær eller en fedtet overflade. Solcremen indeholder en høj koncentration af Aloe Vera, som beroliger og fugter huden, imens den bliver solbeskyttet.

Kunderne melder tilbage, at solcremen har en behagelig duft og trænger hurtigt ind i huden uden at fedte, og så er den nem at anvende make-up over.

Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics SPF50+ PA++++

En styrkende og balancerende solcreme der er fyldt med probiotika, E-vitamin, grøn te og 30% risekstrakt, for at beskytte og styrke hudbarrieren. Indholdet af fermenterede komponenter og niacinamid er med til at lysne op og udjævner pigmenteringer samt akne-ar for at give en klarere og mere ensartet hud.

God fornøjelse og nyd solen!

Kærlig hilsen

Maja Kim